Categorie: Nieuws

Een lintje voor Lia

Het heeft zijne koninklijke hoogheid Koning Willem-Alexander behaagd onze Lia te benoemen tot Lid in de orde van Oranje Nassau!!
Wat een bijzonder mooie erkenning voor haar inzet voor onze stichting en KWF-Kankerbestrijding. Zo ontzettend verdiend!!

Klik voor meer!

Afscheid Joep Kooijman

Totaal onverwacht hebben wij afscheid moeten nemen van Joep Kooijman. De penningmeester van onze stichting en grote liefde van onze voorzitter Lia. Om dit grote verlies een plek te kunnen geven zullen wij de komende maanden onze activiteiten op een laag pitje zetten.

Klik voor meer!

Nieuw adoptieproject: “Betere zorg en screening bij erfelijke borstkanker”

Vanaf 2022 ondersteunen wij het onderzoek van Matti Rookus. De reden voor de keuze voor adoptie van dit onderzoek is de familiaire borstkanker in Lia’s familie.
Project:
Nationale infrastructuur voor integratie van onderzoek en zorg voor Nederlandse vrouwen met familiair risico op borstkanker.
  • Projectleider: Matti Rookus
  • Instituut: Antoni van Leeuwenhoek/ Nederlands Kanker Instituut
  • Budget: € 1.779.418,17
  • Gestart: augustus 2020
Uit het onderzoek:
“25% van de gezonde vrouwen in niet-mutatie, hoog-risico families ontvangt onterecht geen screeningsadvies. Een betere risico-inschatting, ook voor mutatiedraagsters, zal de borstkankerscreening verbeteren waardoor de sterfte aan borstkanker ook bij jonge vrouwen wordt verlaagd. Borstcontrole die meer gericht is op de echte hoog-risicogroep zal tot een verbeterde kwaliteit van leven en meer genezing leiden.”