MIJN VERHAAL

Omdat mijn moeder, oma en oom door borstkanker werden getroffen, liet ik uit voorzorg regelmatig mijn borsten controleren. Maar in 2006  vond ik, drie maanden na mijn laatste mammografie en gelijktijdig met mijn moeder, zelf een knobbeltje in mijn borst. Bij nader inzien bleek de tumor wel op de foto te staan maar dit was over het hoofd gezien. Ik besloot mijn verdriet en boosheid om te zetten in iets positiefs en ontwierp een nieuw borstkanker symbool en werkte dit uit tot een mooie en duurzame sieradenlijn.

MIJN DOEL

In 2007 richtte ik een stichting op, stichting “Hart voor Borstkanker” met als doel een financiële bijdrage te kunnen leveren aan borstkanker onderzoeken van KWF Kankerbestrijding,

HET L.I.A. SYMBOOL

Het L.I.A symbool heeft de vorm van een omgekeerd hart. Door het zo te laten zien ontstaat de vorm van twee borsten. In combinatie met parels, want parels zijn ook eigenlijk foutjes van de natuur. Oesters kapselen een zandkorrel in als een tumor in gezond weefsel en de kleur roze is de kleur van borstkanker.

MIJN SCHILDERIJEN

De schilderijen die te zien zijn op deze site heb  ik speciaal voor mijn stichting “Hart voor Borstkanker” gemaakt en zijn pasteltekeningen en acryl verf schilderijen van vrouwen die het sieraad met L.I.A symbool dragen. De opbrengst van deze schilderijen komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding

U vind mijn schilderijen hier

Mijn roze maatje

Mijn Trabant komt uit voormalig DDR en werd ook wel maatje genoemd omdat ze deel uit maakten van het gezin. Dit is het verhaal van een Trabant die de val van de muur overleefde en een symbool werd. Ze werd mijn “roze maatje” en samen staan we symbool voor de strijd tegen borstkanker.