Categorie: 2020

Het jaar in vogelvlucht

Het afgelopen jaar is de website niet echt bij gehouden. Dat is niet zoals het zou moeten maar is er gewoon erbij in geschoten. Van af nu beloven we beterschap!

Vanaf eind augustus hebben we alweer een aantal dingen op de planning:

  • 25-08-2019 Villa Pardoes
  • 26-08-2019 Lila Lijn voor de Smart Singers
  • 22-09-2019 Appeltaart Braderie Castricum
  • 10-10-2019 Ladies night te Hoofddorp

Verder hopen wij weer vanaf oktober in of rondom Castricum een pop-up winkel te openen. Daarvoor zijn wij nog in onderhandeling met makelaars en pandeigenaren. Zodra wij meer weten zetten wij het op de website en Facebook.

Hieronder een overzicht van de activiteiten tot nu toe

Rock ’n Rollstreet Akersloot

Op 24 augustus 2018 stonden wij geheel in Rock ’n Roll style met een kraam in Rock ’n Rollstreet te Akersloot. Helaas was het weer heel slecht. Ontzettend jammer want het was wel heel leuk!

Villa Pardoes

Vanaf september 2018 zijn we gestart met workshops voor de kinderen van Villa Pardoes. Alle kinderen dus ook broertjes en zusjes mogen een mooi beschermengeltje maken. Dit kunnen wij kosten loos doen dankzij de ontzettende hoeveelheid gekregen materialen. Wij proberen om toch wel 1 x in de 6 weken daar een ochtend te zijn. Het is heerlijk om te zien hoe blij de kinderen zijn met hun zelfgemaakte beschermengel! Wij gaan dan zelf ook weer blij en voldaan richting huis.

Naast de gratis workshops in Villa Pardoes geven wij ook het hele jaar door workshops aan groepen vriendinnen/zussen/verenigingen/ buren…. Zie ons kopje workshops.

Informatiebeurs

Op 4 oktober 2018 waren wij aanwezig op de informatiebeurs Helder(s)e kijk op borsten in Den Helder. Een hele inspirerende en informerende beurs over borstkanker.

Ladies Night

26 Oktober 2018 waren wij aanwezig bij de Ladies Night van Nelson in Geesterduin. Ontzettend leuk om te doen en ons ook eens op een nadere manier te presenteren.

Allerzielen Allom viering

Op 7 november waren wij aanwezig tijdens de Allerzielen Allom viering bij Onderlangs te Castricum.

Candellight shopping

Van af eind november 2018 waren wij heel druk bezig met het voorbereiden voor de Candellight shopping van 15 december in Castricum. Speciaal voor dit evenement hadden Lia Kooijman en Michel Admiraal de handen ineen gelagen. Michel heeft een boek geschreven over het verlies van een dierbare aan kanker en wil een deel van de verkoop van zijn boek schenken aan de stichting! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Speciaal daarvoor kwam de burgemeester en de pers bij Lia thuis voor een interview.

15 December was het zo ver Candellight shopping. Het weer zat niet mee het was echt heel erg koud en er stond veel wind maar wat hebben we genoten! Er was een vuurkorf en een levensecht elfje, een engel en kerstvrouw. Het publiek kwam regelmatig in onze gezellige tent even opwarmen en bij kletsen. Er was muziek en veel lekkers. Kort om een enorm succes! (foto 4074, 4078)

Knutsel middagen

Doordat wij nu een vaste groep van 8 vrijwilligers hebben kunnen wij ook vaker naar evenementen. Maar ja dan slinkt de voorraad extra hard dus plannen wij regelmatig overleg en knutsel middagen waarin wij onder het genot van een hapje en een drankje besluiten waar we ons voor inschrijven en de voorraad sieraden en beschermengeltjes weer op peil maken.

Couleur Lokale

In maart 2019 was Lia Kooijman te zien op Couleur Lokale. Daarin vertelde zij over de Stichting en de andere projecten waar zij mee bezig is.

Hyperspectrale camera

In maart 2019 hebben wij een nieuw onderzoek geadopteerd te weten een Hyperspectrale camera waarmee borstkanker nog beter te opereren is. Dit is een onderzoek van de Universiteit Twente in opdracht van het KWF en duurt 4 jaar

Inmiddels bestaat onze stichting 11 jaar en hebben wij in de loop der jaren al 34.000,00 euro gedoneerd voor borstkankeronderzoek. Daar zijn wij heel trots op!

Sieraden lijn koor

Een van onze vrijwilligers zingt in een koor. Het bestuur van het koor vond de combinatie van een goed doel en een mooie uitstraling zo goed dat ze de stichting heeft gevraagd een sieradenlijn te maken in de kleur fuchsia. Dit hebben wij met heel veel plezier gedaan en het koor krijgt heel veel complimenten voor de uitstraling. 

Dit bleef niet onopgemerkt bij een koor uit Schoorl en die wilde heel graag een rode sieraden lijn. Ook daar met veel plezier aan gewerkt en de koorleden zijn heel tevreden. Voor een koor uit Oudkarspel die als kleuren lila/zwart hebben zijn we op dit moment een lila lijn aan het maken en die zullen wij in september daar verkopen.

Braderie te Noord-Scharwoude

Tijdens de paasdagen 21 en 22 april stonden wij op de braderie te Noord-Scharwoude en op de Gezondheidsbeurs te Castricum. Het was een zonovergoten weekeind en heel gezellig en sfeervol.

Vissenloop in IJmuiden en de Old-timer braderie in Castricum

19 mei 2019 was een drukke dag voor ons! Voor het eerst hadden wij ons voor 2 evenementen tegelijk in geschreven: de Vissenloop in IJmuiden en de Old-timer braderie in Castricum. Het weer zat mee wel veel wind maar het was weer een ontzettend geslaagde dag. In Castricum was on ze oude vriend de roze Trabant weer een publiekstrekker en de beschermengeltjes vonden weer gretig aftrek bij de wandelaars van de Vissenloop. Gezelligheid, muziek goed van eten en drinken…. Kortom tot volgend jaar!

Kippenloop te Katwijk

15 juni 2019 waren wij weer aanwezig bij de Kippenloop te Katwijk. Wat is dat toch een geweldig evenement! Zo veel mensen, zo veel bloemen en zo veel inzet. Echt prachtig! De dag startte met een gigantische stortbui maar in de loop van de ochtend klaarde het op en brak de zon door. Wat een gezelligheid. Dans, muziek een lach en een traan alles komt voorbij. Heel fijn om daar weer te mogen staan! Een ook hier graag tot volgend jaar!

Jaarmarkt Limmen

26 Juni 2019 Jaarmarkt Limmen. Ook hier weer een stralende dag en wat een gezellig publiek. Omdat wij toch regelmatig onze sieradenlijn vernieuwen en nu ook wat luxere kettingen en armbanden maken blijven we vernieuwend en zijn de mensen steeds weer enthousiast. Dat geeft ons weer een extra motivatie om nieuwe dingen te maken. Hoe leuk is het om met je creativiteit iets te doen voor een goed doel?

Leuke dingen markt

30 juni waren wij aanwezig bij de “Leuke dingen markt” te Oudkarspel. Deze markt wordt georganiseerd door Bakkerij Frank Rood waarbij goede doelen gratis mogen staan. Voor ons weer een nieuwe omgeving en nieuw publiek. Het weer was weer geweldig en het was weer ontzettend gezellig.