Nieuwe barrel challenge en winkel open

2887EA8A-3725-4AA8-B45D-7BC0AA61BC60

OPBRENGST BARREL CHALLENGE 2018 WEDEROM VOOR STICHTING EN OPENING NIEUW WINKELPAND!

Lia Kooijman, oprichtster van de Stichting Hart voor Borstkanker, en een aantal van haar vrijwilligers hebben afgelopen zaterdag Franklin Kloos van de firma Peijs en Kloos uitgezwaaid.

Na het geweldige succes van vorig jaar zal Franklin samen met zijn team en twee auto’s wederom deelnemen aan de befaamde en beruchte Barrel Challenge wintereditie 2018.
Het betreft geen rally maar een evenement waar “meedoen en uitrijden” op de eerste plaats staat. De mannen zijn op 28 januari in Nederland van start gegaan en zullen door woeste winterlandschappen via Duitsland, Oostenrijk, Italië, Slovenië naar hun eindbestemming rijden.

Veel deelnemers koppelen een goed doel aan hun challenge en evenals vorig jaar gaat de opbrengst van dit evenement ook weer naar de Stichting Hart voor Borstkanker. Vorig jaar was dat bijna 4000 euro en het team hoopt het dit jaar te overtreffen.

Mede dankzij deze donatie is het de Stichting Hart voor Borstkanker dit jaar gelukt om tijdens het 10 jarig bestaan het prachtige bedrag van 30.000 euro te bereiken en meerdere geadopteerde borstkankeronderzoeken van KWF Kankerbestrijding te financieren.
Lia Kooijman is dan ook dit jaar weer heel dankbaar voor deze donaties. “Het geeft de Stichting een enorme boost en de afgelopen maanden waren zeer intensief maar ook heel bijzonder.” Vanaf Oktober mocht zij in diverse leegstaande winkelpanden kosteloos een pop-up winkel inrichten. “De reacties waren hartverwarmend en de opbrengst geweldig”

Er zijn nu vele creatieve en actieve vrijwilligers die helpen met o.a. de productie van de sieraden met een omgekeerd hart en de beschermengeltjes. Vele zijn gemaakt van geschonken en gebruikte kralenkettingen die ze zorgvuldig uit elkaar halen en een nieuw leven geven. Ook worden er engeltjes gemaakt van oude sieraden van overleden dierbaren, welke voor de nabestaanden waardevol zijn en troost bieden.

Zelf een sieraad maken kan ook. U kunt een workshop volgen tijdens de openingstijden van de winkel maar ook op afspraak op alle dagen van de week.
Vanaf 26 januari heeft de Stichting weer voor onbepaalde tijd, een mooi plekje in het winkeltje naast de Aldi aan het Bakkerspleintje in Castricum. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 11.00- 17.00 uur.